ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия обмисля възможността за изграждане на „малки“ реактори NuScale

29.09.2019

Компания ČEZ, която е основен оператор на АЕЦ в Чехия, подписа меморандум за разбирателство с американската компания NuScale Power, която се занимава с разработване и промотиране на проекта си за ядрен реактор с малка мощност.

 

Предмет на споразумението е разглеждане на възможността за строителство на малък модулен реактор на NuScale в Чехия.

На първо място се планира обмен на техническа информация между страните, в това число и възможност за доставка на оборудване и развитие на инфраструктурата за строителство и експлоатация на новия реактор.

Във връзка с подписването президентът и генерален директор на ČEZ Group Даниел Бенеш напомни, че в компанията е създадено отделно структурно подразделение – UJV Rez, което се занимава с иновативни проекти в ядрената енергетика, в това число и с анализ на възможността за строителство на реактори с малка мощност.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/09/27/97705

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари