ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Отварят филиал на руския “Атомстройекспорт” в Турция

07.10.2011

ЗАО “Атомстройекспорт” е регистрирал свой филиал в Турция, съобщава прес-службата на руската атомна инженерингова компания, предава РИА Новости.

 

 

Филиалът е открит в селището Ешиловаджик в провинция Мерсин. Този филиал става дванадесетото представителство на “Атомстройекспорт” в десет страни. Турският филиал е открит, за да позволи на генералния подизпълнител на сдружението АЕЦ “Аккую” да оптимизира своята работа в Турция и да разшири участието в проекта за строителството на атомната електроцентрала непосредствено на строителната площадка.

 

 

“В плановете ни за следващата година е създаване на необходимата инфраструктура и започване на строителството на спомагателни съоръжения, както и жилищно градче за строителите и експлоатационния персонал на атмоната електроцентрала” – се казва в съобщението.

 

ЗАО “Атомстройекспорт” е водеща инженерингова компания на държавната корпорация “Росатом” за строителство на обекти на ядрената енергетика в чужбина. Понастоящем “Атомстройекспорт” е подизпълнител на договори по съоръжаване едновременно на пет атоми енергоблока в чужбина.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19