ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Австралия – Най-големият синдикат призовава за падане забраната за използване на ядрената енергия в страната

26.09.2019

Австралийският съюз на работниците (AWU) подкрепя вдигането на забраната за използване на ядрената енергия в страната, стана ясно след кръгла маса с представители на федералното правителство.
Организацията е най-старият и голям работнически синдикат в страната, с повече от 100 000 членове.

 

 

„Ядрената енергия има нулеви емисии и може да помогне за преминаването на Австралия към чисто енергийно бъдеще със запазване на производствената база и близо един милион работни места“, съобщи синдикатът на Фейсбук страницата си, добавяйки, че в 31 развити икономики по света атомът е част от енергийния микс.

„Австралия вече е голям износител на уран, но подобаваща уранова индустрия по проучване, извличане, производство на електроенергия до съхранението ѝ, ще донесе милиарди и десетки хиляди работни места за австралийците“, се посочва в позицията.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/Australian-trade-union-calls-for-nuclear-inclusion

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари