ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Русия и Япония ще разработват пилотен проект за доставки на водород – прессъобщение

26.09.2019

„Русатом Оверсиз“ и Агенцията за природни ресурси и енергетика към Министерството на икономиката, търговията и промишлеността на Япония подписаха споразумение за съвместно разработване на техническо-икономическа обосновка на пилотен проект за износ на водород от Русия в Япония.
Той ще се осъществи през 2020-2021 година.

 

Документът бе парафиран от вицепрезидента по маркетинг и развитие на бизнеса на „Русатом Оверсиз“ Антон Москвин и от Томохиро Канеко, заместник комисар на японската Агенция по природни ресурси и енергетика.

„Днес Япония е част от лидерите по развитие на водородна икономика. Водородните технологии имат значителен потенциал за използване в различни области – от производство на електроенергия до транспорт, отопление и промишлени процеси. При това е много важно да се осигури екологично чисто производство на водород. „Росатом“ се радва да предложи своите компетенции в сферата на производство на чиста енергия, оборудване и осъществяване на международни проекти за сътрудничество с Япония за развитие на глобална верига от доставки на водород“, заяви Антон Москвин.

За справка

„Русатом Оверсиз“ е компания на „Росатом“, отговорна за насърчаване на интегрираното предложение на руската корпорация на чуждестранните пазари.

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19