ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна покани Япония да инвестира в Чернобил

24.09.2019

Украйна покани Япония да започне да инвестира в зоната на изключване в Чернобил.
Съответното предложение направи премиерът Алексей Гончарук по време на среща с японската делегация, съобщава информационният сайт на министерския съвет на страната.

 

 

 

„Ще се радваме, ако Япония бъде наш партньор по този въпрос“, обяви Гончарук.
Според него сътрудничеството между двете страни ще помогне за привличане на вниманието на международната общност към въпроса за безопасността на атомните електроцентрали.
Ръководителят на Парламентарната лига за приятелство между Япония и Украйна Айсуке Мори се съгласи с това изявление, като отбеляза, че ядрената безопасност трябва да бъде ключова област в развитието на двустранните отношения.

По време на срещата страните обсъдиха също възможностите за сътрудничество в сферата на енергетиката и информационните технологии.

В началото на юли 2019 г. президентът на Украйна Владимир Зеленски обяви зоната за изключване на Чернобил за открита. Той смята, че в бъдеще това може да се превърне в символ на успеха на реформите в страната. За тази цел държавният глава планира да премахне предпоставките за корупция и да създаде „зелен коридор” за туристите.

Подробности на: https://lenta.ru/news/2019/09/23/chernobyl/

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари