ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Шотландия след три години ще използва само възобновяема енергия

24.09.2019

Към 2022 година Шотландия ще задоволява всички свои нужди чрез възобновяеми енергийни източници.
Властите на страната подчертават, че делът на „чистата“ енергия вече е 60% и този преход не се е отразил на бюджета на страната.

 

 

Правителството направи тази прогноза след доклад на Шотландската асоциация за ВЕИ.

В него се подчертава, че възобновяемите енергийни източници, като вятърна, слънчева и хидроенергетика, сега са основният източник на електроенергия в Шотландия, осигуряващ около три четвърти от жителите на страната. В същото време новите наземни вятърни и слънчеви проекти през последните години значително намалиха разходите, което ги прави най-евтиният източник на електроенергия от всякакъв тип.

Докладът подчертава, че сега страната трябва да се съсредоточи върху декарбонизацията на топлоенергийния и транспортния сектор, както вече беше направено в областта на електроснабдяването. След това, след три години, те ще задоволяват изцяло на страната със „зелена“ енергия.

„Горди сме, че проектите за възобновяема енергетика в Шотландия осигуряват работни места, особено в селските райони, и в същото време допринасят за изместване на въглеродните емисии, причиняващи климатичните промени“, заявяват властите на страната.

https://hightech.fm/2019/09/23/renewable-scotland

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари