ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Tesla ще патентова акумулаторна батерия от ново поколение

20.09.2019

Наскоро учени, работещи в сътрудничество с Tesla, съобщиха за пробив в областта на дълготрайните батерии. Сега компанията публикува патент за тази батерия – продуктива, евтина и с дълъг експлоатационен живот.

 

 

Миналата седмица партньорът на Tesla Джеф Дан и неговият екип изследователи от университета в Далхоузи в Канада представиха резултатите от тест на нова батерия, която ще издържи 1,6 милиона км. пробег на електрическия автомобил.
Това е литиево-йонна батерия с монокристален катод и усъвършенстван електролит.

Сега компанията е подала заявка за патент за изобретение, спонсорирана от Джеф Дан и неговите колеги. Изглежда толкова подобно на предишното развитие, че има всички основания да се смята, че говорим за една и съща батерия.
По-специално, те използват катоди, изработени от монокристален материал NMC532, който се е доказал по отношение на надеждността, отчасти защото зърното им е по-голямо от зърното на стандартния материал за никел-магнезиево-кобалтовите катоди, сообщава Electrek.

Сред лсобеностите на новото изобретение са двете добавки за електролита, които увеличават производителността и експлоатационния живот на литиево-йонната батерия, както и намаляват производствените разходи в сравнение с технологиите, които използват повече от две добавки.
Патентът също описва катоди и аноди, които са оптимално подходящи за описания електролит. Благодарение на това се постига по-ефективна работа на батерията.

Източник: ХайТек+

Tags: ,

One Response to Tesla ще патентова акумулаторна батерия от ново поколение

  1. Красимир Христов on 28.09.2019 at 21:41

    Toshiba изпитва нови типове батерии: https://habr.com/ru/company/toshibarus/blog/468161/

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари