ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Генералната конференция на МААЕ във Виена събра експерти от 170 държави

17.09.2019

В централата на ООН във Виена бе открита 63-а сесия на Генералната конференция на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

 

 

 

Експерти от над 170 държави ще обсъдят развитието на ядрената енергия и въпроси, свързани с безопасността и неразпространението на ядрените оръжия.

Всяка година конференцията е основната платформа на международната общност за разглеждане на належащи проблеми в мирното използване на атома.
Очаква се МААЕ да обобщи постигнатото през изминалата година, да актуализира бюджета си и да определи приоритетите занапред.

Традиционният научен форум в рамките на сесията ще се проведе на 17 и 18 септември под знака на диагнозата и лечението на онкологични заболявания.
На нея участници ще споделят опита си в прилагането на методи за лъчева терапия за лечение на злокачествени тумори, а експертите на МААЕ ще предоставят данни за техния принос и помощ на държавите в областта на ядрената медицина

Много подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/09/16/97387

Б.Р. Благодаря на AtomInfo.Ru за следващата снимка на част от българската делегация.

 

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари