ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Росгвардия ще охранява плаващия ядрен енергоблок „Академик Ломоносов“

16.09.2019

След пристигането и в пристанището на град Певек защитата на ядрения енергоблок е поверена на части от руската гвардия.

 

На 10 септември първата плаваща атомна електроцентрала „Академик Ломоносов“ пристигна на работна площадка в Певек в Далечния север.
Според пресслужбата на руската гвардия служителите й са взели под охрана баржата с енергоблока.

Атомната централа все още не е свързана към мрежата, а пускането е планирано след три месеца.
„Развитието на нови енергийни технологии, като това, ни дава нови средства за постигане на устойчиво развитие“, съобщават представители на правителството на автономната област – Чукотка.

За справка

Плаващият енергоблок Академик Ломоносов е проект на мобилни енергоблокове с малка мощност. Това е нов клас енергиен източник, базиран на вътрешните технологии за ядрено корабостроене.
Двата реактора на атомната електроцентрала могат да произвеждат до 70 MW електроенергия и 50 Gcal топлинна енергия при нормален работен режим.
Това ще бъде достатъчно за селище от 100 000 души, както и за енергозахранване на промишлени съоръжения, пристанища, платформи за производство на нефт и газ в открито море.

Източник: https://dni24.com/exclusive/237040-rossgvardija-budet-ohranjat-plyvuchij-atomnyj-jenergoblok-akademik-lomonosov.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари