ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Европейските сили настояват Иран да се върне към спазване на ядреното споразумение

14.09.2019

Франция, Великобритания и Германия, европейските страни по ядреното споразумение на Иран, в петък изразиха дълбока загриженост относно нарушенията от Техеран на споразумението от 2015 г. и го призоваха да си сътрудничи с американската ядрена служба.

 

„Международната агенция за атомна енергия потвърди в доклада си от 8 септември, че модерни центрофуги са били инсталирани или се инсталират в Натанз.
Ние сме дълбоко загрижени от тези дейности “, заявиха европейските сили в първото си съвместно изявление след брифинг на МААЕ по-рано тази седмица.

„Продължаваме да подкрепяме ядреното споразумение (JCPoA) и настоятелно призоваваме Иран да обърне дейностите си, които нарушават нейните ангажименти по JCPoA, и да се въздържи от всякакви по-нататъшни действия“.

Източник: https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-europe/european-powers-urge-iran-to-return-to-nuclear-accord-compliance-idUSKCN1VY1VI

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари