ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ленинградска АЕЦ-2 – Всичките 163 имитатора на горивни касети са заредени в активната зона на реактора на втори енергоблок

14.09.2019

В корпуса на реактора на Втори енергоблок на Ленинградската АЕЦ 2 бяха заредени всички 163 имитатора на топлоотделящи сборки.

 

Имитаторите повтарят напълно конструкцията на редовните топлоотделящи сборки по тегло, размер и материал, от който са изработени, без ядреното гориво.

Имитаторите ще бъдат в корпуса на реактора до началото на следващата година. Те са необходими за потвърждаване на геометрията на активната зона, провеждането на промивката при отворен реактор на първи контур и горещата обкатка на реактора.

„Като заредихме имитаторите в реактора, ние изпълнихме две задачи – отработихме транспортно-технологичните операции по преместване на това важно оборудване от специалното хранилище в сградата на реактора.
Отрепетирахме и началото на физическото стартиране, когато в активната зона на реактора ще бъдат заредени топлотделящи сборки със свежо ядрено гориво. Според графика, това ще започне през март 2020 година“, заяви главният инженер на Ленинградската АЕЦ 2 Александър Беляев.

Подробности на: https://www.rosenergoatom.ru/stations_projects/sayt-leningradskoy-aes/press-tsentr/novosti/32709/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари