ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Tesla разработва батерии, способни да изминат 1,6 милиона км без подмяна

12.09.2019

Батериите в електрическите автомобили са слабото звено. Дори ако акумулаторът е проектиран без инженерни грешки и не се повреди, експлоатационният му живот е много по-кратък от този на самото електрическо превозно средство.
Но, тъй като животът на електрическите превозни средства вече има възходящ тренд, производителите се стремят да подобрят батериите, за да направят електрическите автомобили още по-популярни.

Инженерна компания, която разработва различни технологични иновации за Tesla, създава батерии, които могат да издържат на 1 милион мили (над 1,6 милиона км) на пътя, без да се нуждаят от подмяна.
Tesla Inc се нуждае от такива батерии, и то не само за да угоди на клиентите, но и за машини, които ще обслужват клиентите като Robotaxi, които компанията планира да стартира в близко бъдеще (вероятно догодина).

Изказвайки се на Tesla Autonomy Event, Илон Маск каза, че електрическите превозни средства на компанията са проектирани да издържат 1 милион мили. Това се отнася за автомобила като цяло и неговите отделни компоненти.
Всички с изключение на батериите. Сегашните батерии трябва да бъдат сменени след 300 – 500 хиляди мили пробег.

Още много технологични подробности на: http://www.nanonewsnet.ru/news/2019/tesla-razrabatyvaet-akkumulyatory-sposobnye-prorabotat-bez-zameny-16-mln-km?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19