ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ядрената индустрия на Русия намира решения на „три основни предизвикателства“

10.09.2019

Руската ядрена индустрия дава отговори на три основни предизвикателства, които стоят пред сектора – разходите и сроковете на проектите, свръхрегулирането и все по-разнообразните нужди на клиентите.

 

 

 

Това стана ясно от думите на старши вицепрезидента на „Росатом – Международна мрежа“ Вадим Титов по време на симпозиума на Световната ядрена асоциация в Лондон.

Според Титов, в продължение на 14 години „Росатом“ е въвела в експлоатация 15 ядрени енергоблока, включително АЕЦ „Тянван“ в Китай, АЕЦ „Куданкулам“ в Индия и АЕЦ „Бушер“ в Иран.
В процес на реализиране са 41 проекта за изграждане на атомни електроцентрали. „Ние сме единствената компания в света, която извършва серийно изграждане на ядрени енергоблокове“, обяви Титов.
Той изтъкна и пускането на първата в Русия плаваща АЕЦ „Академик Ломоносов”, която започна своя път от 4700 км в края на август – от Мурманск до постоянната база в Певек, Чукотка. Според него, плавателният съд с водоизместимост 21 000 тона, на който са монтирани два руски реактора КЛТ40С с мощност 35 мегавата всеки, е подходящ за „по-широк спектър от региони и пазари“.

Източник: https://www.nucnet.org/news/nuclear-industry-is-finding-solutions-to-three-major-challenges-9-4-2019

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари