ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


САЩ – Кога електроенергията от слънцето и вятъра ще стане по-изгодна от газовата – изследване

10.09.2019

Производството на електроенергия от възобновяемите източници, като вятър и слънце, ще стане по-изгодно в САЩ от газовите генерации до 2035 г., според прогнозата на американската изследователска организация Rocky Mountain Institute (RMI).

Изследователите анализираха непрекъснато намаляващите разходи за производство на слънчева и вятърна енергия и я сравниха с динамиката на разходите за управление на газовите електроцентрали.
Въз основа на тези данни експертите от RMI считат, че след 2025 г. изграждането на 90% от новите газови централи ще бъде по-скъпо от изграждането на слънчеви и вятърни централи със същата мощност като цяло.
Според прогнозата на RMI газовите електроцентрали ще станат напълно неизгодни по отношение на слънчевата и вятърната енергия още след десет години, пише «Коммерсант».

Въпреки това, отбелязва RMI, засега инвеститорите продължават да инвестират крупни средства в изграждането на нови газови централи.
До 2025 г. в отрасъла ще бъдат инвестирани около 70 милиарда долара, а други 30 милиарда долара ще бъдат изразходвани за изграждането на междурегионална газова инфраструктура.

Източник: https://vz.ru/news/2019/9/9/996867.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари