ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Втори енергоблок на АЕЦ „Тайшан” с EPR-1600 е готов за търговска експлоатация

09.09.2019

Според централния офис на China General Nuclear Power Group /CGNPG/, на 7 септември в 17:15 пекинско време, във втория енергоблок на атомната електроцентрала Тайшан в провинция Гуандун се завършени 168-часовите демонстрационни изпитания, които потвърждават условията за неговата търговска експлоатация.
След първия енергоблок на АЕЦ Тайшан, той стана вторият комерсиален енергиен блок в света, използващ енергиен реактор / ERP / от трето поколение.

 

Изграждането на два ядрени енергийни блока с електрическа мощност по 1750 MW е най-големият съвместен проект на територията на Китай, реализиран от Китай и Франция в енергийния сектор. Създаденото съвместно предприятие Taishan Nuclear Power Joint Venture Co., Ltd, с финансовата помощ на китайската корпорация CGNPG, френската корпорация EDF и енергийната корпорация на провинция Гуангдонг отговаря за изграждането и експлоатацията на това съоръжение.

Подробности на: http://russian.news.cn/2019-09/08/c_138374220.htm

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Руското гориво РЕМИКС (REMIX). Въпроси и отговори.

В началото на юни руската корпорация „Росатом“ съобщи (http://atominfo.bg/?p=101779 ) за успешното завършване на първия 18-месечен цикъл за шест горивни касети с гориво REMIX...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари