ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На Тръмп беше предложено да съживи добива на уран по програмата от студената война

08.09.2019

Съответното писмо беше изпратено до съветниците на президента от представители на Американския институт за ядрена енергия.
Те смятат, че възраждането на тази индустрия ще позволи на държавите да се конкурират с Китай и Русия.

Представители на отрасъла ядрена енергетика призоваха администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп да съживи добива и обогатяването на уран чрез програма от времето на студената война, пише Reuters, позовавайки се на копие от писмо от Института за ядрена енергия (NEI), изпратено до съветниците на президента по националната сигурност и икономика Джон Болтън и Лари Къдлоу.

Авторите на писмото призовават властите да отделят пари въз основа на Закона за отбранителното производство (Defense Production Act) от 1950 година за добиване на гориво вътре в страната за нуждите на отбраната, както и да увеличат федералните резерви от уран за предприятията от ядрената енергетика. Този закон дава право на президента да изисква от предприятията да подписват договори или да изпълняват поръчки, необходими за нуждите на националната отбрана.

Повече подробности на РБК: https://www.rbc.ru/politics/07/09/2019/5d734dbf9a79474aac8f9dc7

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19