ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Энергоатом и Westinghouse ще внедряват американско гориво за ВВЭР-440 в Ровненската АЕЦ, и още нещо

07.09.2019

Westinghouse Electric ще черпи от своя опит в технологията и производството на гориво за реактори тип ВВЭР, а Energoatom ще подкрепи регулаторните и оперативни аспекти на потенциалните бъдещи доставки на гориво Westinghouse за украинските реактори ВВЭР -440.

 

Това се посочва в съвместно изявление на Westinghouse и Energoatom, подписано от президента на Energoatom Юрий Недашковски и президента и изпълнителен директор на Westinghouse Electric Патрик Фрегман.

Подписването на Изявлението се състоя на 2 септември в Киев, заедно с подписването на Меморандум за разбирателство и сътрудничество в ядрено-енергийния отрасъл между Energoatom и Westinghouse Electric Sweden AB.

В Изявлението се подчертава, че Меморандумът за разбирателство потвърждава и разширява общите намерения на Westinghouse и Energoatom за по-нататъшно диверсифициране на доставките на ядрено гориво за Украйна. „Energoatom и Westinghouse ще продължат да работят съвместно върху разработването и внедряването на модерни технологии за гориво ВВЭР, които днес успешно демонстрират високо ниво на безопасност и отлични експлоатационни показатели“, се казва в Изявлението.

Още много подробности относно останалите аспекти на сътрудничеството: https://www.ukrinform.ru/rubric-economy/2772438-energoatom-i-westinghouse-prodolzat-vnedrat-peredovye-tehnologii-topliva-dla-vver.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари