ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първа работна среща на общественият съвет към Северния морски път във Владивосток

05.09.2019

Първата работна среща на Обществения съвет към Северния  морски път се състоя на 4 септември в рамките на Източния икономически форум в Морския държавен университет „Адмирал Генадий Невелской“ във Владивосток.
На нея присъстваха генералният директор на руската корпорация „Росатом“ Алексей Лихачов, директорът на Дирекция „Северен морски път“ Вячеслав Рукша, изпълнителният вицепрезидент на транспортната компания Mitsui O.S.K. Lines Такеши Хашимото, директорът на компанията за превоз на цистерни Stena Bulk AB Матс Карлсон и други.

 

„В рамките на федералния проект „Северен морски път“ са взети необходимите мерки за постигане на годишен карго поток от 80 милиона тона до 2024 г. Не се съмняваме, че ще изпълним тази задача и ще създадем инфраструктура, която да включва Арктическия флот от ледоразбивачи, сателитни комуникации, оборудване за спешни спасителни операции, пристанищна флотилия и дигитални корабни услуги.
През август бе подписан договор за изграждането на третия и четвъртия серийни универсални атомни ледоразбивачи, в допълнение на вече изграждащите се в Санкт Петербург три ледоразбивача“, заяви Алексей Лихачов.

Основополагащата среща на Обществения съвет към Северния морски път бе проведена на борда на атомния ледоразбивач „Арктика“ на 6 юни 2019 г. в Санкт Петербург.

Много подробности на: http://portnews.ru/news/283059/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари