ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Телекомуникационната група ESG стартира излъчването на програмата “Светът на атома” (“Світ атому”)

07.10.2011

На 13 август 2011 г. в ефира на “Първи национален” канал на Украйна стартира дебютната програма “Светът на атома” (“Світ атому”), която телекомуникационната група ESG произвежда за държавната НАЭК “Энергоатом”. Ежеседмичното предаване се произвежда и излъчва след спечелване на конкурс, резултатите от който бяха огласени от  НАЭК “Энергоатом” на 30 юни 2011 г.

 

Двадесет минутната програма “Светът на атома” е посветена на състоянието и развитието на ядрената енергетика на Украйна и се излъчва в ефира на “Първи национален” канал всяка събота от 18:10 часа. Този канал е избран поради широката му аудитория и голямото покритие на излъчването му.

 

Главният редактор на ESG Богдан МЯНОВСКИЙ обяснява: “Ние виждаме, че има редица от проблеми и възможности, свързани с атомната енергетика, които трябва да достигнат до различни типове зрители. Именно в това се състои мисията на ESG – да помогне на представителите на бизнеса, властите и обществото да се чуят, видят и разберат един друг.

 

Генералният директор (президент) на Националната телекомпания на Украйна Егор БЕНКЕНДОРФ казва: “от наша гледна точка, темата за атомната енергетика, нейните рискове и възможности, нивото на нейното проникване в домовете на хората и в предприятията, е важна и интересна за украинското общество. В същото време, в следствие от резултатите от нашето многогодишно сътрудничество с ESG сме уверени във високото качество на програмата, а привлечените пари от спонсорство ще дадат допълнителни възможности за развитие на “Първи национален” канал. Затова ние без колебание пуснахме “Светът на атома” в ефир.”

 

Ръководителят на прес-службата на НАЭК “Энергоатом” Наталья КОЗЛОВА-ПРУДКА: “Приетата през март 2006 г. “Енергийна стратегия на Украйна до 2030 г.” предвижда съхранение на голямото значение на атомната енергетика за енергоосигуряването на нашата страна, както и досега. Сега този отрасъл дава почти половината от всичката произведена в страната електроенергия. Ние искаме хората да знаят, че главното в нашата дейност е повишаване на безопасността на атомните електроцентрали. “Энергоатом” работи усилено за предотвратяване на аварии, подобни на тези от АЕЦ “Фукушима-1”. За да помогнем на украйнците да се ориентират в реалностите на “Украинския атом” ние обявихме конкурс за създаване на информационна телевизионна програма. За най-добро, според критериите на конкурса, беше признато предложението на телекомуникационната група ESG”.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19