ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Първият SMR във Великобритания може да се появи през 2030 година

27.08.2019

Консорциум начело с Rolls-Royce планира да изгради малък модулен реактор (MМР) с мощност от около 440 мегавата в началото на 2030-те, като първият енергоблок вероятно ще бъде разположен на площадката на АЕЦ „Траусфинид” в северен Уелс.

 

Това съобщиха два анонимни източника от средите на атомната индустрия, цитирани от Platts.

На 22 юли Министерството на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия обяви отпускането на първоначално финансиране за Rolls-Roys в размер на 18 милиона лири (19,8 милиона евро) за развитието на MMP във Великобритания.

Според източници от Rolls-Roys, цената на произведената от ММР електроенергия ще бъде конкурентна на тази от вятърни и слънчеви електроцентрали.
Други източници отбелязват, че за кратък период от време консорциумът може да изгради няколко ММР на всяко място, където е разрешено изграждането на атомни централи.

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари