ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ преглежда експлоатационната безопасност на Беларуската АЕЦ

27.08.2019

Експертен екип от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) завърши 18- дневната мисия Pre-Operational Safety Review Team (Pre-OSART) в Беларус.
Групата, в която участваха специалисти от Армения, Белгия, Бразилия, Франция, Холандия, Русия, Словакия и САЩ, бе на проверка в изграждащата се първа атомна електроцентрала в Островец.

 

 

Тя е разположена на 150 километра от столицата Минск и ще има два енергоблока, които ще работят с руски реактори тип ВВЕР-1200 с обща електрическа мощност 2340 MW.

Операторът на Беларуската АЕЦ, който се подготвя да въведе в експлоатация Първи блок на централата догодина, пое ангажимент за повишаване на нивото на безопасността, обявиха от МААЕ и уточниха, че подобни мисии не са преглед на дизайна на проекта, а имат за цел да подобрят експлоатационната безопасност чрез обективна оценка на ефективността, използвайки стандартите на МААЕ.

Прегледът обхваща следните области – лидерство и управление за безопасност; обучение и квалификация; операции; поддръжка; техническа поддръжка; експлоатационен опит; радиационна защита; химия; готовност и реакция при спешни случаи; управление на аварии; въвеждане в експлоатация.

Още много подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/IAEA-reviews-pre-operational-safety-at-Belarusian

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари