ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Франция спира проекта за път от слънчеви панели

20.08.2019

Дори в своя апогей пътят произвеждаше само половината от очакваната енергия, защото инженерите не са взели предвид изгнилите листа, които падаха на пътя.

 

 

Соларният път, който е построен в северната част на Франция, не произвежда достатъчно електричество и бе решено проектът да се спре, пише Science Alert.

През декември 2016 г., когато беше открит тестов път, френското министерство на околната среда го нарече безпрецедентен.
Френски представители заявиха, че фотоволтаичният панелен път ще генерира електричество за захранване на уличните лампи в Turuvre, град в съседство.

Франция е похарчила 5,2 милиона долара за 1,6 км от първия в света път за слънчеви панели, наречен Wattway, и 3000 квадратни метра слънчеви панели. Наречен е бил най-дългият слънчев път в света.

Още много интересни подробности на: https://korrespondent.net/tech/technews/4130648-vo-frantsyy-zakryly-proekt-dorohy-na-solnechnykh-batareiakh

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари