ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


“Foratom” затварянето на АЕЦ в Германия и Белгия застрашава постигането на климатичните цели

06.08.2019

Целите, които Германия и Белгия са си поставили в борбата с изменението на климата, са застрашени заради плановете на двете страни да спрат атомните си електроцентрали.

 

Това стана ясно от думите на генералния директор на „Форатом“ Ив Десбизайе. Предупреждението идва на фона на информациите, че Белгия и други страни от ЕС нямат достатъчно време за увеличаване на дела на нисковъглеродна енергия след 2022 година.

Белгия и Германия планират да спрат използването на атомна енергия и залагат на увеличение на инвестициите във възобновяеми енергийни източници. Германия възнамерява да затвори последния си енергоблок от общо 17-те в страната през 2022 г., а Белгия постепенно ще се откаже от 7 действащи енергоблока до края на 2025 г. По думите на Десбизайе, Германия ще има проблеми заради спирането на АЕЦ още през 2022 г.

Източник: Platts

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари