ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


В Петрозаводск започна сглобяването на компенсатора на налягането за АЕЦ „Куданкулам” в Индия

06.08.2019

Петрозаводския филиал на компанията „АЕМ-технологии“, част от „Росатом“, започна сглобяването на компенсатора на налягането за Четвърти енергоблок на АЕЦ „Куданкулам“ в Индия.

 

Той е част от ключовото оборудване на Реакторна зала на АЕЦ. Предназначен е за създаване и поддържане на налягането в първи контур. Апаратът е дебелостенен съд с дебелина на стените 160 мм, вътрешен обем – 79 кубически метра и тегло от 178 тона.

Първият компенсатор на налягането бе изработен в завода през 2016 г. и бе доставен в Четвърти енергоблок на Ростовската АЕЦ.

Сега, освен производството на оборудването за индийската АЕЦ „Куданкулам“, започна и изработка на подобни изделия за АЕЦ „Аккую“ в Турция и за Курската АЕЦ 2 в Русия.

Подробности на: http://www.atomic-energy.ru/news/2019/08/02/96645

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Енергиен комплекс за безвъглеродно производство на електроенергия

Напоследък редица анализатори отбелязват намаляване на значението на ядрената енергетика, която осигурява малко над 10% от електроенергията в света през 2019 г. Изграждането на...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари