ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Проучване: Към 2045 година Индия ще консумира повече електроенергия от САЩ

04.08.2019

След 20 години Индия ще изпревари Европа и САЩ по отношение на потреблението на електроенергия. Това съобщи индийската информационна агенция NDTV Khabar с позоваване на доклада „New Energy Review“, подготвен от Bloomberg New Energy Finance (BNEF).

 

Изследователите на BNEF изчисляват, че Индия ще изпревари Европа до 2038 г., а САЩ – до 2045 г. по потребление на електроенергия. Съобщава се, че вътрешното търсене на електроенергия ще надвиши 5 271 TWh до 2050 г., което е четири пъти по-голямо от настоящето.
Основната причина за такъв бърз растеж на потреблението на електроенергия ще бъде широкото използване на климатици и екологично чисти електромобили.
Понастоящем разширяването на енергийния сектор на страната се осъществява главно в рамките на държавните програми за пълно електрифициране на Индия и осигуряване на непрекъсваемо електроснабдяване.

Изследователите от Bloomberg New Energy Finance също отбелязват, че до 2050 година генериращите мощности на Индия ще бъдат увеличени повече от шест пъти от 365 GW на 2300 GW. Според този показател, южноазиатската държава ще отстъпи само на Китай.

Подробности на: https://regnum.ru/news/economy/2680352.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари