ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Обединеното кралство може да се нуждае от 40 GW нови базови мощности до 2050 година

03.08.2019

Независимо дали от АЕЦ или от електроцентрали, оборудвани с техника за улавяне и съхранение на въглерод (CCS), Обединеното кралство ще се нуждае от до 40 GW нови базови мощности с ниски въглеродни емисии, за да постигне целта си за нулеви емисии парникова газове до 2050 година.

Това стана ясно от думите на Грег Кларк, който преди дни беше заменен като държавен секретар по бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия на Великобритания. Кларк, който е един от хората, предложили нови ядрени проекти да се финансират по модела на регулаторната база на активите (RAB), коментара това по време на среща с индустрията.

Осем АЕЦ от ядрения флот на Обединеното кралство, които са с общa мощност 9 GW, се планира да бъдат затворени до 2035 година.

 

Засега на Острова обаче се изгражда само една нова атомна електроцентрала в Съмърсет – АЕЦ „ Hinkley Point C “, с мощност 3,2 GW.

През последната година японските компании Toshiba и Hitachi отложиха плановете си за изграждане на три ядрени централи във Великобритания.

Подробности на: https://www.edie.net/news/10/Clark-UK-may-need-40GW-of-new-baseload-generation-by-2050/38818/

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари