ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Калининска АЕЦ – всичките четири блока работят в щатен режим

22.07.2019

В 21:33 ч. на 20 юли 2019 година енергоблок №2 на Калининската АЕЦ е излязъл на номинална мощност – 1000 MW. Така в момента е възстановена работата на трите енергоблока, изключени от мрежата поради късо съединение на 18 юли 2019 г. възникнало върху ошиновката на един от токовите трансформатори на откритата разпределителна уредба на КалАЕЦ.

 

 

Както вече беше съобщено, на същия ден вечерта, енергиен блок № 4 беше свързан към мрежата, на 19 юли – енергиен блок № 1, а на следващия ден, 20 юли, енергоблок номер 2.

В момента всички енергийни блокове на Калининската АЕЦ са в работа. Общото им натоварване е 4 172 MW. Няма нарушения и отклонения в работата на енергоблоковете на централата.

Радиационният фон на централата и прилежащата и територия остава непроменен и е на нивото, съответстващо на нормалната експлоатация на енергийните блокове, и не надвишава естествените фонови стойности 0,08 до 0,12 µSv/h.

За справка

Калининската АЕЦ е филиал на “Концерн Росенергоатом” АД. Централата е разположена в северната част на Тверска област в Удомелски окръг. АЕЦ „Калинин” се състои от четири енергоблока с водно-водни енергийни реактори (ВВЭР-1000) с инсталирана мощност 1000 MW всеки.
Оперативна информация за радиационната обстановка в близост до руските АЕЦ и други обекти на ядрената промишленост е представена на сайта www.russianatom.ru

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари