ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Армения има нужда от втора АЕЦ – експертно мнение

18.07.2019

„Армения се нуждае от втора атомна електроцентрала“, заяви бившият генерален директор на Арменската АЕЦ Сурен Азатян (Suren Azatyan) по време на среща с журналисти.

 

 

Изказването му идва само дни, след като страната бе изправена пред недостиг на електроенергия. Причината – заради инциденти, в два ТЕЦ-а в Армения бяха изключени базови мощности.

Според енергийния експерт Арменската АЕЦ е доказала надеждност и ефикасност през 90-те години на миналия век, когато отново е пусната в експлоатация. По думите му функционирането й е четири пъти по-евтино, в сравнение с експлоатацията на ТЕЦ „Раздан“.

„Не можем да дадем гаранция, че проблемите с прекъсването на електрозахранването няма да се случат отново“, призна Азатян. Той смята, че ако се предприемат разумни мерки и се помисли за изграждане на втора АЕЦ, е възможно подобен сценарий да бъде избегнат.

Източник: www.news.am

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари