ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Арменските власти преговарят с Русия за евентуално участие в изграждането на нова АЕЦ

18.07.2019

Арменските власти преговарят с Русия за възможното участие в изграждането на нова атомна електроцентрала в републиката, каза за РИА Новости вицепремиерът Тигран Авинян.

Авинян се намира в Ню Йорк, където участва мероприятия по линията на ООН.

„Нашата енергийна система е изградена на три стълба – ядрена енергия, топлинна енергия и водна енергия. Почти равни дялове има производството на енергия от тези три източника. Не искаме да се отказваме от ядрената енергия – каза той.

„Ще продължим и сега разглеждаме възможността за изграждане на нова атомна електроцентрала след затварянето на АЕЦ Мецамор”, каза той. „Готови сме да обсъдим с руските партньори и вече обсъждаме тази тема (възможно участие на Русия в изграждането на нова АЕЦ в Армения). Такива преговори вече са в ход ”, каза вицепремиерът.

Източник: https://news.am/rus/news/524340.html

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари