ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Wood Mackenzie: За пет години мощностите във вятърната енергетика ще се увеличат с 60%

16.07.2019

Експерти от Wood Mackenzie представиха актуализирана тримесечна прогноза за развитието на световния пазар на вятърна енергия от 2019 до 2028 г. с анализ на развитието на технологиите в отделните региони.
В сравнение с предишната версия, тя е по-оптимистична.

Средно годишно мощностите на вятърната енергетика ще бъдат 71 GW между 2019 и 2023 г. и 76 GW между 2024 и 2028 г., според доклад, публикуван от Wood Mackenzie Power & Renewables.

„Като цяло перспективата е положителна, глобалната вятърна енергетика продължава да расте благодарение на икономическата и социалната подкрепа“, обясни Люк Левандовски, заместник директор.

Само за офшорните вятърни генерации се очаква средногодишен темп на растеж от 26%, съобщава Clean Technica.
Прогнозата за вятърната енергия на САЩ се е подобрила с 16% в сравнение с първото тримесечие. За Латинска Америка – с 1%, поради краткосрочни подобрения в Бразилия и Мексико.

Мощностите в Северна Европа ще се увеличат с 6%, което леко ще подобри цялостната мрачна картина за континента. В другите региони се очаква спад от 2.2 GW, поради бюрократични закъснения и недостатъчна активност при търговете в Германия и Франция.

Що се отнася до Китай, там вятърните централи бързат да подадат заявления за своите проекти в съответствие с новите изисквания на регулаторите, които ще влязат в сила в края на 2020 г. или 2021 година, в зависимост от типа им. Това ще доведе до увеличаване на инсталираните мощности с 2,9 GW.

В Индия се очаква спад от 24% за периода от 2019 до 2022 г. поради определените от правителството максимални цени на търговете, и закъсненията при издаването на разрешителни за проекти.

Очевидно Тайланд предпочита други технологии, защото неговите мощности във вятърната енергетика ще намалеят с 37% за 10 години.

Източник: https://hightech.plus/2019/07/10/wood-mackenzie-cherez-pyat-let-moshnosti-vetroenergetiki-virastut-na-60

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари