ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Френската общественост продължава да подкрепя използването на ядрената енергия

02.07.2019

Повечето французи смятат, че ядрената енергетика ще продължи да заема важна роля в енергийния микс на страната.
Това показва социологическо проучване, извършено от BVA по поръчка на Orano.

Проучването обаче разкрива и неразбиране относно стойността и ползите от ядрената енергия. Изследването е извършено по телефона между 4 и 27 април тази година, с представителна извадка от 3008 души на възраст над 18 години.

Според данните, повече от половината французи (54%) смятат, че използването на ядрената енергия ще остане стабилно или ще се увеличи във Франция. Същият процент хора считат, че енергийният микс от АЕЦ и възобновяеми енергийни източници ще се развива през следващите години, за разлика от 26%, които виждат единствено ВЕИ в бъдещото електропроизводство.

47% от участниците в проучването гледат на ядрената индустрия като на движеща сила на френската икономика и като необходимост за енергийната независимост на страната, докато за 34% тя е недостатък.

Създаването на работни места в бранша е отчетено като съществен фактор от 56% от допитаните, като този показател достига 67% във възрастовата група на 18-24 годишните. Според проучването хората, които живеят в близост до АЕЦ, освен че познават по добре ядрената енергетика, имат и по-голямо разбиране за ползите от нея – икономически и екологични.

Подробности на: http://www.world-nuclear-news.org/Articles/French-public-sees-continued-use-of-nuclear-energy

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари