ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Ирландските власти решават да се откажат от автомобилите с двигатели с вътрешно горене

30.06.2019

Ирландските власти решиха да забранят продажбата на нови автомобили, които работят с бензин и дизелово гориво от 2030 година.
Такива мерки бяха включени в правителствения план Climate Action Plane-2019 като част от кампанията за съхраняване на околната среда с цел подобряване на екологичната ситуация.

Документът казва, че от посочената година електрическите автомобили ще заменят бензиновите и дизеловите в цялата страна.
В допълнение, две трети от цялата електроенергия в Ирландия се планира да бъде произведена от възобновяеми енергийни източници.

Следвайки плана на правителството, за следващите 10 години броят на автомобилите с електрически силови установки трябва да достигне 950 хиляди.

Ирландия не е първата

С инициативата за въвеждане на ограничения върху използването на автомобили с двигатели с вътрешно горене, по-рано излезнаха и други европейски държави, като Франция, Италия, Германия, Холандия и Обединеното кралство.

Източник: http://ecoportal.su/news.php?id=102468

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари