ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Беларуска АЕЦ – На енергоблок № 1 бе извършено пробно пускане на главните циркулационни помпи (ГЦП)

30.06.2019

На първи енергиен блок на беларуската АЕЦ (генерален проектант и главен изпълнител – АО ИК «АСЭ», инженерното подразделение на държавната корпорация „Росатом“) бе извършен пробен пуск на всичките четири главни циркулационни помпи.

Мероприятията за проверка на функционирането на ГЦП се извършват в рамките на подготовката за етапа на хидравличните изпитания на системите и оборудването на първи и втори контур на реакторната установка на енергоблока.

„Етапът на хидравличните изпитания е един от най-важните етапи на въвеждането на блока в експлоатация.
Тестването на основното оборудване е задължително условие за започването им”, каза вицепрезидентът – директор на проекта за изграждането на Беларуската АЕЦ АО ИК «АСЭ» Виталий Полянин.

За да се потвърди безопасността на работата на енергоблока и неговия висок запас на здревина, програмата за хидравличните изпитания предвижда постепенно планомерно увеличаване на налягането в първи контур до 24,5 MPa, а във втори – до 11,5 MPa.

За справка

Беларуската АЕЦ с два реактора ВВЭР-1200 с обща мощност 2400 MW се строи по руски проект от поколение 3+, който напълно отговаря на международните стандарти и насоки за безопасност на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

ASE (Инженерно подразделение на държавната корпорация „Росатом”) е създадено чрез комбиниране на водещите компании в бранша: JSC IC ASE (Нижни Новгород), АД „Атомстройекспорт” (Москва), АД „Атоменергопроект” (Москва) и „Атомпроект” (Санкт Петербург). ).
ASE е един от лидерите в глобалния бизнес на ядрената енергетика, заемащ около 30% от световния пазар за изграждане на атомни електроцентрали. Инженерният отдел работи в Европа, Близкия Изток и Северна Африка, както и в Азиатско-Тихоокеанския регион. 80% от поръчките са за реализиране в чужбина. Предметът на дейност включва: реализиране на проекти за проектиране и изграждане на атомни електроцентрали с голяма мощност, осигуряване на пълна гама от услуги по EPC, EPC (M) и разработва Multi-D технологии за управление на сложни инженерни обекти.

Източник: http://www.energyland.info/analitic-show-187761?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари