ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чехия – През тази година няма да бъде обявен търг за изграждане на нов блок в АЕЦ „Дуковани”

26.06.2019

Търгът за изграждане на новия енергоблок на АЕЦ „Дуковани“, разположена в югоизточна Чехия, няма да бъде обявен през настоящата година.
Това заяви министърът на промишлеността и търговията на Чехия Карел Гавличек.

 

„Подготовката на търга ще започне през следващата година. После ще минат още две, три години, докато не приключи. С голяма вероятност може да се каже, че победителят от търга ще бъде определен от следващото правителство на републиката (което ще бъде назначено след парламентарните избори през 2021 г.)“, отбеляза Гавличек.

Министерството на търговията на Чехия съобщи, че едно от главните условия на търга е максимално участие на чешките компании. Ведомството настоява, след въвеждането в експлоатация, енергоблокът да бъде напълно управляван от чешката страна, включително и профилактичните дейности.

Интерес към предстоящия търг проявяват руската корпорация „Росатом“, американската „Уестингхаус“, китайската China General Nuclear Power, френската EDF, южнокорейската KHNP, както и смесеното японско-френско предприятие Mitsubishi Atmea.

Източник: www.tass.ru

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари