ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


До 2027 година американската NuScale планира да изгради 12 малки модулни реактора

20.06.2019

Първата централа с малък модулен реактор може да бъде пусната в експлоатация през 2027 година, обяви съоснователят и технологичен директор на американската компания NuScale Power Хосе Рейес.
Очаква се строителството на площадката да е в ход през 2023 г., а един от 12-те малки модулни реактора за централата да започне да функционира пред 2026 г. Според Рейес следващите 11 реактора могат да бъдат налични през 2027 г.

С реализирането на плановете на компанията ще се открият 13 500 работни места.
От NuScale обявиха, че сред чуждестранните им клиенти за малки модулни реактори са Канада, Йордания, Румъния и Великобритания.

„В съответствие със стратегията на британското правителство, малките модулни реактори на NuScale могат значително да допринесат за осигуряване на нисковъглеродна енергия, заедно с факта, че британски компании имат потенциал да осигурят повече от 85% от материалите за разполагането им“, каза Рейес.

Подробности на: http://nuclearstreet.com/nuclear_power_industry_news/b/nuclear_power_news/archive/2019/06/12/nuscale-timeline_3a00_-12_2d00_module-plant-by-2027-061201#.XQqTl-gzbIU

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари