ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Смоленската АЕЦ стана временно невидима

20.06.2019

Като част от учение за осигуряване на интегрираната сигурност на обект на ядрената енергетика в региона на Смоленск, площадката на електроцентралата беше замаскирана от подразделение на радиационните, химическите и биологичните сили за защита (РХБЗ).

 

 

 

Създаването на аерозолната завеса е извършено от пет модерни термо-димни машини ТДА-3, които създадоха маскиращ облак с площ над 2 квадратни километра.

В същото време за пръв път се използва аерозолообразуващ състав, който работи не само във видимия, но и в инфрачервения спектър на електромагнитното излъчване.

Получаването на подобна маскировъчна завеса се основава на пръскане на графитен прахов състав в атмосферата в поток от горещи газове.

Общо над 600 военнослужещи, цивилен персонал на Смоленска АЕЦ и около 200 единици военна и специална техника са включени в междуведомственото учение, което се провежда под ръководството на началника на войските за РХБЗ – генерал-лейтенант Игор Кирилов.

Източник: https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12237457@egNews

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари