ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Maersk изследва арктическия корабен маршрут съвместно с „Атомфлот”

18.06.2019

Световният лидер в областта на спедицията и транспорта – A.P. Moller-Maersk съобщи, че води преговори с руския държавен оператор на флота от ледоразбивачи за увеличаване на товаропотока по маршрута през Арктика, който става все по-достъпен заради изменението на климата.
Увеличаването на товаропотока по Северния морски път, за което са необходими нови пристанища и мощни ледоразбивачи, е една от приоритетните задачи на Русия.

 

 

Миналото лято Maersk извърши пробна доставка на товари по маршрута. „Отбелязваме нарастващо търсене на превозване на товари от Далечния изток към западна Русия.
Понастоящем изучаваме възможността за предоставяне на такива услуги заедно с „Атомфлот“, се казва в изявление на Maersk.

Северният морски път е значително по-кратък от маршрута през Суецкия канал и може да съкрати времето за превоз на стоки от Азия към Европа.

Подробности на: https://www.reuters.com/article/us-arctic-shipping-maersk/maersk-explores-arctic-shipping-route-with-russia-idUSKCN1TF0WW

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари