ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай потвърждава подкрепата си за ядрената сделка на Иран

07.06.2019

Китай потвърди подкрепата си за ядреното споразумение на Иран през 2015 г. със световни сили и заяви, че неговото прилагане е единственият начин да се реши ядреният проблем на Ислямската република, съобщи официалната агенция Синхуа, цитирайки представител на китайското външно министерство.

Това съобщи официалният представител на Министерството на външните работи на Китайската народна република Генг Шуанг по време на редовния брифинг, коментирайки неотдавнашния доклад на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), който посочва, че Иран не излиза извън рамките на ограниченията, залегнали в съвместния всеобхватен план за действия (СВПД).

Това съобщи официалният представител на Министерството на външните работи на Китайската народна република Генг Шуанг по време на редовния брифинг, коментирайки неотдавнашния доклад на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ), който посочва, че Иран не излиза извън рамките на ограниченията, залегнали в СВПД.

През май 2018 г. президентът Доналд Тръмп изтегли САЩ от споразумение между Техеран и шест световни сили, включително Великобритания, Франция, Германия, Русия и Китай, и след това отново въведе тежки санкции срещу Иран, заявявайки, че сделката е погрешна.

В съответствие с постигнатото споразумение, преди Тръмп да встъпи в длъжност, Иран ограничи програмата си за обогатяване на уран в замяна на премахването на повечето международни санкции, наложени на Ислямската република.

Източник: http://mignews.com/news/politic/world/040619_74953_29941.html

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари