ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Washington Post: Германия трябва да поправи грешките си в ядрената енергетика

05.06.2019

Въпреки безупречната репутация на немските АЕЦ в областта на безопасността, в Германия има широко разпространено недоверие към ядрената енергетика.

 

 

Миналата седмица германският канцлер Ангела Меркел изнесе реч в Харвард. Тя обеща „да направи всичко възможно, за да може Германия да постигне целите на климатичната неутралност до 2050 година“.

Ако Меркел наистина се отнася сериозно по този въпрос, на първо място трябва да коригира грешката, направена от нейното правителство през март 2011 година, когато беше решено страната да се откаже от ядрената енергия до 2022 година, пише Чарлс Лейн в статия за The Washington Post.

Германското правителство прие план за енергиен преход (Energiewende), според който Берлин разчита на вятърната и слънчева енергетика.
До момента обаче този план не е постигнал голям успех по отношение на намаляването на въглеродните емисии в атмосферата, въпреки факта, че през последните пет години за неговото изпълнение са изразходвани около 180 милиарда долара.

Още много подробности на: https://regnum.ru/news/polit/2640968.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари