ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Китай – Новите блокове на Тянванската АЕЦ ще бъдат комплектовани с главни циркулационни помпи ГЦНА-1391

04.06.2019

 В Седми и Осми енергоблок на АЕЦ „Тянван“ в Китай ще бъдат инсталирани главни циркулационни помпени агрегати ГЦНА-1391.
Централно конструкторско бюро за машиностроене (ЦКБМ), част от „Росатом“, сключи договор за доставка на помпено оборудване за китайската централа.

Планира се осемте главни циркулационни помпи ГЦНА-1391 за строящите се енергоблокове да бъдат изработени и доставени на поръчителя до 2025 година.
„Този договор е стратегически важен за ЦКБМ, тъй като АЕЦ „Тянван“ е един от нашите основни партньори, един от най-големите ни възложители. С тях си сътрудничим вече 20 години. Главните циркулационни помпи, произведени в бюрото, вече се експлоатират в четири енергоблока на АЕЦ „Тянван“.
Новите два енергоблока с реактори ВВЕР-1200 ще имат циркулационни помпи от модел 1391, които днес се използват в много чуждестранни централи“, заяви търговският директор на ЦКБМ Сергей Никифоров.

Източник: http://www.aem-group.ru/mediacenter/news/czkbm-ukomplektuet-novyie-bloki-tyanvanskoj-aes.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари