ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


На 2-ри блок на Нововоронежската АЕЦ-2 започна етапът на опитно-промишлена експлоатация

04.06.2019

На втория иновационен блок от поколение „3+“ на Нововоронежската АЕЦ-2, (филиал на концерна „Росенергоатом“, част от енергийния дивизион на държавната корпорация „Росатом“, генерален проектант – „Атоменергопроект“ АД, главен изпълнител на АСЕ, инженерното подразделение на държавната корпорация „Росатом“) започна етапът на опитно-промишлена експлоатация (ОПЕ).

 

Това е последният етап от изграждането на блока.

ОПЕ е част от комплекса от дейности за въвеждане в експлоатация на енергоблок № 2 на централата и се състои от четири под-етапа: освояване на ниво на мощност от 50%, освояване на нивото на мощност от 75%, освояване на номиналната мощност (включва етапи на изпитване при нива на мощност 90% и 100 %), комплексно изпробване на оборудването на енергоблока и неговото приемане за експлоатация.

Етапът на ОПЕ ще приключи след успешни изпитания на всички освоени нива на мощност, включително номиналната (100%), и завършването на всички изпитания за приемане на енергийния блок.

След това Ростехнадзор ще извърши проверка на изградения енергоблок за съответствие с проекта и ще бъде издадено съответно заключение.

Блок 2 на НВАЕЦ-2 ще бъде пуснат в експлоатация в края на 2019 г.

Подробности на: http://www.atominfo.ru/newsy/z0772.htm

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари