ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


USA ускорява разработването на енергийно оръжие

04.06.2019

Американската армия е приела план за финансиране на приоритетни военни проекти, който включва разработването на енергийни оръжия. За това, както съобщава Jane’s, заяви заместник-министърът на американската армия Райън Маккарти.

Според него, чрез увеличаване на финансирането за проектите, военните планират да ускорят тяхното развитие. На първо място, военните се интересуват от разработването на лазерни и микровълнови оръжия.

Американските военни смятат, че използването на енергийни оръжия ще бъде относително по-евтино от традиционното. В същото време новите оръжия ще позволят стрелба по целите, докато източникът на енергия да работи.

Като цяло, финансирането за приоритетни проекти се планира да се увеличи с 10 милиарда долара. Тези средства ще бъдат разпределени в годините 2021-2024.
Сред приоритетните проекти в областта на енергийните оръжия, американската армия определи 50 kW боен лазер на базата на бронирано превозно средство Stryker и 100 kW боен лазер на шаси на товарен автомобил.

Какъви именно микровълнови разработки са включени в програмата не е уточнява. Може би става въпрос за създаване на наземни версии на импулсни електромагнитни излъчватели, базирани на излъчвателя на крилатата ракета CHAMP.
Такъв боеприпас през май 2019 година е приет на въоръжение от военновъздушните сили на САЩ.

Източник: http://www.nanonewsnet.ru/news/2019/amerikantsy-uskoryat-razrabotku-energeticheskogo-oruzhiya?utm_campaign=subscribe_techno&utm_medium=email&utm_source=subscribe

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари