ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


МААЕ отбеляза повишаване нивото на безопасност на Ленинградската АЕЦ

31.05.2019

Ленинградската АЕЦ значително е повишила нивото на експлоатационната безопасност в резултат на отстраняването на установените недостатъци по време на провеката през 2017 г. – до това заключение стигна екип от експерти от Международната агенция за атомна енергия (МААЕ).

 

Както съобщиха от пресслужбата на Ленинградската АЕЦ, екипът от един експерт от Южноафриканската република и двама служители на МААЕ завърши петдневна повторна мисия за оценка на оперативната безопасност (OSART) на блок № 4 с РБМК-1000.

Такива повторни мисии са стандартна част от програмата OSART и обикновено се извършват в рамките на две години след първоначалното обследване на обекта.

Първата мисия OSART беше проведена през ноември 2017 г.
Според резултатите от тази проверка бяха направени препоръки за по-нататъшно подобряване на безопасността.

„През това време бяха предприети ефективни мерки на Ленинградската АЕЦ, за да се отстранят установените недостатъци по време на мисията през 2017 г., което свидетелства за повишаване безопасноста на централата“, заяви Главният инспектор по ядрена безопасност в МААЕ.
Ние препоръчваме на ръководството на централата да на спирате дотук, за да изведете безопасността на ново ниво“.

Екипът предаде на ръководството на централата предварителен отчет за мисията.
Ръководството на централата и Федералната служба за надзор на околната среда, промишлеността и ядрената енергетика (Ростехнадзор), която отговаря за ядрената безопасност в Русия, ще имат възможност да направят реални коментари по проекта за отчет.
Тези коментари ще бъдат разгледани от МААЕ, като окончателният доклад в рамките на три месеца ще бъде изпратен на правителството на Руската федерация.

Източник: http://47news.ru/articles/157040/

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 16–18.09.2020, Варна

Последни коментари