ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Японските профсъюзи за първи път поставят въпроса за отказ от АЕЦ в страната

06.10.2011

Японските профсъюзи на своя конгрес във вторник за първи път се отказаха от позицията си за поддръжка на строителството на АЕЦ в Япония.

 

„В средносрочен и дългосрочен план ще се стремим към намаляване на степента на зависимост от атомната енергия. Ще се стремим към създаването на общество, независещо от атомната енергия” – казва при встъпването си в длъжност шефът на Обединената асоциация на работническите профсъюзи в Япония Нобуаки Кога.

 

Досега профсъюзите се застъпваха за строителството на нови АЕЦ в страната. Изказването на Кога може да се оцени като прехвърляне на акцента на позицията на профсъюзите към засилване ролята на ВЕИ.

 

Японските профсъюзи се считат за най-голямата социална опора на Демократическата партия. Техния призив за отказване от АЕЦ лишава демократите от възможността да преразгледат заявлението си още при предишния премиер Наото Кане за постепенно отказване от АЕЦ и изменение на енергетичнта стратегия на страната. Японските профсъюзи имат 68 милиона редовни членове.

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19