ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Боливия – През октомври президентът Ево Моралес ще открие първия институт по нуклеарна медицина

28.05.2019

Директорът на Боливийската агенция по атомна енергия ABEN Ортензия Хименес съобщи, че президентът на страната Ево Моралес ще открие през октомври тази година първия Институт по ядрена медицина и лечение на рак в Боливия. Той ще бъде разположен в Ел Алто.

 

През 2018 г. ABEN и аржентинската компания INVAP подписаха договор за изграждане на три такива института в Боливия. Инвестициите са над 150 милиона долара.

Хименес отбеляза, че през тази година ще бъдат предадени две инсталации за Центъра за ядрена наука и технологии в град Ел Алто – предклиничен циклотронно-радиофармакологичен комплекс, който позволява производството на радиофармацевтични препарати и инсталация за гама облъчване за целите на селското стопанство.

Много подробности на: https://www.paginasiete.bo/sociedad/2019/5/23/inician-equipamiento-del-centro-nuclear-de-la-ciudad-de-el-alto-218871.html

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

МААЕ и нейната дейност. Въпроси и отговори.

  Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) е изправена пред финансова криза. Говорейки пред репортери във Виена, генералният директор на МААЕ Рафаел Гроси призна,...

Още »

Новите реактори ще имат ли достатъчно обогатен уран? Въпроси и отговори.

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2023 ще се проведе от 7 до 9 юни

Последни коментари