ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Чернобилска АЕЦ – Над 116 хиляди кубически метра радиоактивно-замърсени материали се съхраняват на временна площадка

19.05.2019

Експертната мисия на МААЕ завършва работата си на Чернобилската АЕЦ по въпроси, свързани с натрупването на площадката за временно складиране на технологични материали (ПВСТМ) и по-нататъшното им използване на самия обект.

В продължение на три дни експертите на МААЕ обсъдиха правилата за извършване на работа по време на експлоатацията на обекта, характеристиките, включително радиационните, и настоящото количество технологични материали, съхранявани в ПВСТМ, както и характеристиките на радиоактивното замърсяване на територията и обектите, разположени около площадката.
Също бяха очертани и бъдещите начини за работа с технологични материали и мерките, необходими за опазване на околната среда около ПВСТМ.

ПВСТМ се намира в пет-километровата зона на атомната централа – на най-замърсената територия в резултат на инцидента през 1986 година. Обектът е въведен в експлоатация през 2006 г.
В момента обектът е в експлоатация и в него се съхраняват повече от 116 000 кубически метра радиоактивно замърсени материали.

Подробности на: http://www.energyland.info/analitic-show-186141?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+energyland+%28Energyland.info+-

Tags: ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ, 10–12.06.2020, Варна

Последни коментари