ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Полша вече се подготвя за изграждане на АЕЦ, казва енергийният министър

18.05.2019

Полша полага основите за изграждането на първите си ядрени енергоблокове в региона на Померания в северната част на страната.
Това обяви министърът на енергетиката Кшищоф Тхужевски.

 

По думите му инвестиционният цикъл за изграждането на АЕЦ продължава около 10 г., но преди това има подготвителна работа, която може да отнеме още няколко години.

„Вече са избрани локации в северозападния район на Полша, а местните жители са подготвени за строителството“, уточни Тхужевски.

Полша стартира национална програма за ядрена енергетика през 2014 година, която предвижда до 2035 гoдина изграждането на атомни електроцентрали с обща мощност до 6 GW, но след това правителството отлага окончателното решение по програмата.

В последния проект за енергийна стратегия се посочва, че първият ядрен енергоблок ще бъда изграден до 2033 г. Предвидено е строителството на още блокове да продължи до 2043 година.

Според официални източници, страната се стреми да постигне до средата на 30-те години 6% дял от АЕЦ в енергийния микс, който да нарасне до 15-20% до 2050 година.

Подробности на: http://world-nuclear-news.org/Articles/Poland-already-preparing-for-nuclear-plant,-says-e

Tags: , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

Индийският епос на „Уестингхаус”

През последните години компанията „Westinghouse” извършва активна дейност в страните от Източна Европа. От новините през последните две седмици може да се отбележи откриването...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

БЪЛГАРСКАТА АТОМНА ЕНЕРГЕТИКА – НАЦИОНАЛНА, РЕГИОНАЛНА И СВЕТОВНА ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ-2020 няма да се проведе заради епидемията от COVID-19

Последни коментари