ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Приключи първият етап от инженерните проучвания за избор на площадка за АЕЦ в Узбекистан

16.05.2019

Президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев и генералният директор на руската държавна корпорация Росатом Алексей Лихачов обсъдиха в Ташкент подготовката и изпълнението на проекта за изграждане на първата атомна електроцентрала в Узбекистан, съобщава пресслужбата на президента на Узбекистан.

 

 

 

По време на срещата бе отбелязано, че под ръководството на републиката е създадена и започна дейността си агенция „Узатом”, приета е Концепцията за развитие на ядрената енергетика в републиката за десетгодишен период.
Беше отбелязано, че е завършен първият етап от инженерните проучвания за избор на площадка на бъдеща АЕЦ, в ход е изготвянето на оценка на въздействието върху околната среда на проекта и техническата документация в съответствие с международните изисквания.

„За да информираме широката общественост за развитието на ядрената енергетика и ядрените технологии, днес в сградата на агенцията е стартиран Информационният център за ядрени технологии”, се казва в съобщението.

Освен това от новата учебна година ще започне дейността си клонът на Националния изследователски ядрен университет „МИФИ” в Ташкент.

Още много подробности на: https://regnum.ru/news/economy/2629105.html

Tags: , , ,

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари