ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Украйна – Правителството удължи изпълнението на програмата за повишаване на безопасността на АЕЦ с три години

15.05.2019

Украинският кабинет удължи сроковете за реализиране на Комплексната програма за повишаване на безопасността на енергоблоковете на украинските АЕЦ от 31 декември 2020 г. на 31 декември 2023 г.

 

Остават да бъдат изпълнени около 450 мероприятия от планираните 1295 дейности по програмата.

На забавянето са повлияли недостигът на собствени средства от НАЕК „Енергоатом“, сложността при осъществяване на дългосрочни ремонти заради необходимостта от изпълнението на задачите по производство на електроенергия, ограниченото количество и отлива на висококвалифицирани кадри, техническата сложност, тригодишното забавяне на кредити от ЕБВР/Euratom, продължителността на провеждане на международните търгове и изработването на необходимото оборудване.

Програмата установява обхвата на мерките за подобряване на безопасността, които ще се прилагат на всеки енергиен блок на АЕЦ.

Изпълнението на програмата ще доведе нивото на безопасност на украинските ядрени блокове в съответствие с най-високите международни изисквания, както и ще осигури пълното изпълнение на международните задължения на Украйна за подобряване на безопасността на действащите АЕЦ.

Подробности на: http://reform.energy/news/kabmin-prodlil-srok-realizatsii-programmy-povysheniya-bezopasnosti-aes-ukrainy-do-kontsa-2023g-11257

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари