ЕЛЕКТРОПРОИЗВОДСТВО – on line

АЕЦ Козлодуй - данни за електропроизводството

Генерация и товар на ЕЕС в реално време


Рекордно ниво на CO2 в атмосферата за последните 8 хиляди години

15.05.2019

Според данни на обсерваторията в Мауна Лао, Хавайски острови, отчетени през май, концентрацията на СО2 в атмосферата надвишава 415 частици на милион (ppm), което е най-високата стойност през последните 8 хиляди години.

 

 

Завишените нива на въглероден диоксид в атмосферата – причинени от изгарянето на изкопаеми горива и изсичането на гори, предотвратява естествения цикъл на охлаждане на Земята като задържа топлината на повърхността ѝ и води до постоянно нарастване на температурите.

Според данни от проучвания за промените в климата, повишаването на температурата само с два градуса е опасно за здравето на хората и увеличава вероятността от горски пожари.

В световен мащаб, 37% от населението ще бъде изложено на поне една силна гореща вълна на всеки пет години, а средната продължителност на сушите ще се увеличи с четири месеца, излагайки около 388 милиона души на недостиг на вода и 194,5 милиона човека – на тежка суша.
Около един милион видове животни ще са застрашени от изчезване.

Източник: www.edition.cnn.com

Tags:

Comments are closed.

Тема на седмицата

ЕС – Ядрената енергетика се изплъзва от Европа

Атомът тръгва от Запад на Изток, и това съществено променя ядрения отрасъл. Към такъв извод са склонни много от участниците в европейския ядрен форум,...

Още »

Приносът на ядрения отрасъл в икономиката на ЕС

СЪПРИЧАСТНОСТ към децата – аутисти

Търсене

ENEN PLUS project – европейско ядрено ученическо състезание

Последни коментари